Η Διεύθυνση

Η Βασιλική Μαρούλη, διευθύντρια της σχολής, είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Δέσποινα Γρηγοριάδου”,χορογράφος, παιδαγωγός, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους δασκάλους χορού όπως οι : Gesh Mikov, Daniel Lommel, Λεωνίδας Ντε Πιαν,Γιάννης Μέτσης αλλά και Λεωνίδας Ερενίδης, Boriana Rizova,Kalina Bogoeva και άλλοι.

Τελειώνοντας τις σπουδές της στον χορό,παρακολούθησε μαθήματα χορογραφίας, Pas de deux και ρεπερτορίου στην Αγγλία, διδάσκοντας παράλληλα σε διάφορες σχολές.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις μεθόδους και τη μεθοδολογία διδασκαλίας του κλασικού μπαλέτου.

Από το 1990 εως σήμερα,χορογραφεί δεκάδες παραστάσεις,παραδίδει σεμινάρια,προετοιμάζει μαθητές για διαγωνισμούς χορού.

Διδάσκει στα Επαγγελματικά αλλά και στα Ερασιτεχνικά τμήματα της σχολής (φυτώριο και προεπαγγελματικά τμήματα) κλασικό μπαλέτο,ρεπερτόριο, θεωρία, ανάλυση τεχνικής μπαλέτου και διδασκαλία, μένοντας πάντα ενημερωμένη για τις εξελίξεις στο χορό.  

Ενεργό μέλος της καλλιτεχνικής κοινότητας,ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα εκπαίδευσης των νέων χορευτών.Από τον Μάρτιο του 2017,διατελεί  Α’ Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικής σημασίας Σωματίου  Ιδιοκτητών  Σχολών Χορού Ελλάδος (ΣΙΣΧΕ).

Διδακτικό Προσωπικό

Προϋπόθεση για να θεωρηθεί κάποιος δάσκαλός δεν είναι μόνο η άριστη γνώση του αντικειμένου. Είναι και η ικανότητα να μεταδίδει τις γνώσεις του, να εμπνέει, να ανανεώνεται, να αγαπά να είναι δάσκαλος.

Καθηγητές