Σεμινάρια - Workshops

2017

Σεμινάριο με θέμα :

Μουσικοκινητική Αγωγή, Κινησιολογία και Χορός στην Προσχολική Ηλικία

Το σεμινάριο θα παραδώσει η Όλγα Σπανουδάκη, μουσικός, καθηγήτρια χορού, ειδική σε θέματα προσχολικής αγωγής και κινησιολογίας.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές επαγγελματικών τμημάτων και καθηγητές χορού.

Σεμινάριο Somatics με θέμα :

Διαχείριση της ενέργειας και του Κέντρου χρησιμοποιόντας στοιχεία απο τις πολεμικές τέχνες Aikido, Tai Chi και Kung Fu

Το σεμινάριο παραδίδει ο Χ. Δήμου, 5η μαύρη ζώνη Aikido

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές επαγγελματικών τμημάτων και καθηγητές χορού.

 

2016

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη

Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη

“Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης και προσέγγισης συναισθημάτων. Ο άνθρωπος που χορεύει αυξάνει τα όρια της αντοχής του σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται πλήρης και σίγουρος για τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινητική Πράξη. Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη – Τεχνική – Προσωπικότητα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που κάνουν χορό και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη των ανθρώπων. Αντιλαμβάνομαι το χορό ως μέσο έκθεσης και προβολής συναισθημάτων.

Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την μεταφέρω μέσα από τον χορό, στον χώρο και τον χρόνο.”

 

2015

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Βασιλικής Μαρούλη ,διοργανώνει πενθήμερο σεμινάριο κλασικού μπαλέτου, με τη διεθνούς φήμης καθηγήτρια Maria Gribanova.

Βιογραφικο

Η Maria Gribanova αποφοίτησε απο την Ακαδημία Vaganova. Υπήρξε Σολίστ για πολλά χρόνια και έχει χορέψει τους μεγαλύτερους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της παίρνοντας MA στην παιδαγωγική του μπαλέτου, απο την ακαδημία Vaganova. Εδώ και χρόνια διδάσκει στην ακαδημία και μαθήτριές της είναι μερικές απο τις διασημότερες χορεύτριες σε όλο τον κόσμο.

 

2013

Σεμινάριο χορολογίας με την Κάτια Σαβράμη PhD, Χορολόγος,λέκτορας Πανεπιστημίου Πατρών.

Σεμινάριο διδασκαλίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας με την Έφη Σωτήρα